• 100 nætters prøve
  • Gratis levering
  • Specialmål og skræddersyede løsninger

100 nætters prøve

Når du køber en seng hos Bedz, har du altid 100 dage til at vurdere, om sengen er den rigtige for dig. Hvis ikke, kan du altid bytte den.

Gratis levering

Vi tilbyder gratis og hurtig levering på alle ordrer i hele Danmark. Vi tager tilmed din gamle seng med retur, hvis du ønsker det.

Specialmål og skræddersyede løsninger

Hvis du skal have specialmål på hynder eller andre skræddersyede løsninger er du mere end velkommen til at kontakte os.

Det er hverken godt eller rart at sove i en seng, der er for blød. Hvis din seng er for blød, vil der være nogle indikatorer, der afslører det: manglende støtte, dårligere søvnkvalitet og væsentligt nedsat komfort – især hvis I sover to i den samme seng! Hvis din partner sover meget uroligt om natten, vil du kunne mærke det meget tydeligt i madrassen, hvis den er for blød, og så får du ingen søvn.

Hvis du har en mistanke om, at din seng er for blød, så er der hjælp at hente! Læs med her for at finde tips og tricks til at fikse din seng, hvis den er for blød.

Hvorfor er det skidt at sove i en for blød seng?

Hvis din seng har for blød en madras, er det ikke godt for dig at sove i den. Det er nemlig vigtigt, at du sover på en madras, der giver dig tilstrækkelig støtte og komfort til din kropstype og de sovestillinger, du sover i. Din madras skal hverken være for blød eller for hård, for så hjælper den ikke med at opretholde en sund rygsøjlejustering. Når din seng har den helt rigtige hårdhed, kan du reducere smerter og forbedre din generelle søvnkvalitet væsentligt.

Er du kommet til at købe en seng, der ikke føles helt rigtig? Som føles for blød, og giver dig ømhed i nakke og resten af kroppen? Vi har samlet nogle gode råd og tips, der kan hjælpe dig med at justere hårdheden på din seng og din madras. Læs videre og se, om nogle af disse følgende tips kan virke for dig, så du kan opnå en optimal nattesøvn i maksimal komfort.

Hvordan ved jeg, om min seng er for blød? Hvad skal jeg gøre?

Hvis du er i tvivl, om din seng er for blød, er der flere ting, som du kan holde øje med:
Den første ting, du kan gøre, er at bemærke, om du døjer med rygsmerter eller dårlig søvnkvalitet. Er din seng for blød, vil den ikke kunne give dig en optimal støtte til din rygsøjle. Det fører ofte til, at rygsøjlen ikke følger sin naturlige kurve, som meget ofte resulterer i rygsmerter og ringe komfort – og det giver en dårlig nattesøvn og søvnkvalitet. Når din rygsøjle ikke får den optimale støtte i sengen, kommer dine muskler og led på overarbejde. Når de belastes ved at skulle arbejde hårdere for at opretholde en korrekt justering, kan det føre til ømhed og smerter i muskler og led.

Har du ikke bemærket smerter eller ømhed i kroppen, men har du derimod bemærket, at du sover meget uroligt, kan det også være et tegn på, at din seng er for blød. Er din madras for blød, er det meget naturligt, at du ofte skifter soveposition i løbet af natten for at finde ro og behag. Det fører til afbrudt søvn og en ringe søvnkvalitet, som påvirker dit humør og dit energiniveau i løbet af dagen. Søvn er utroligt vigtigt for os, og derfor er det vigtigt at sove roligt. Sover du ustabilt og ukomfortabelt i en seng, der er for blød, er du nødt til at lave om på det – det kan vi heldigvis hjælpe dig med!

Hvad kan jeg gøre for at justere min sengs hårdhed?

Står du i den situation, at du har opdaget, at din seng er for blød, og du har brug for hjælp? Se nedenfor, og tag et kig på vores mange tips til at justere din sengs hårdhed.

Den første mulighed er at tilføje en fast topmadras til din seng. Det kan være en topmadras, der er lavet i memoryskum, også kendt som memory foam, eller latex, som er to holdbare materialer, der holder godt på formen. Topmadrasser i disse materialer kan være med til at give din ryg ekstra støtte og dermed gøre din seng mere komfortabel, som vil resultere i en bedre nattesøvn. Du bør vælge en topmadras med et højt hårdhedsniveau for at kompensere for den bløde madras nedenunder.

Anden mulighed er at placere en krydsfinerplade eller en hård, flad overflade mellem madrassen og boxmadrassen for at give ekstra støtte og reducere den bløde fornemmelse, som madrasserne giver. Dette fordeler vægten mere jævnt og forhindrer madrassen i at synke for meget.

Har du en madras, som du nemt kan vende om på den modsatte side? Det kan være en stor fordel at rotere eller vende madrassen, så du kommer til at ligge på den side, der er mindre slidt og brugt. Dermed forbedrer du komforten og fastheden af din madras. Hvis du husker det, er det en stor fordel at rotere madrassen regelmæssigt, da du så mindsker ujævn slitage og bevarer madrassens hårdhed og støtte i længere tid. Sørg desuden for, at sengerammen er stabil og ikke giver efter, da det kan forværre følelsen af en for blød madras.

Har du prøvet med en hård topmadras og en ny springmadras, kan det være en fordel at udskifte boxmadrassen – særligt hvis den er slidt og ikke længere giver god støtte til madrasserne ovenpå.

Hvis du ikke har lyst til at investere i en ny boxmadras, eller dit problem med en blød seng er midlertidigt, kan du benytte dig af strategisk placerede puder. Hvis du placerer ekstra puder under de specifikke områder, hvor du har brug for støtte – fx længen, hofterne eller knæene – giver disse puder en målrettet støtte. Dermed forbedrer du din siddeposition og din nattesøvn! Puderne hjælper dig med at justere din kropsposition, og de reducerer trykpunkterne.

blød seng

Bør jeg skifte madrassen i min seng, hvis min seng er for blød?

Det kan give langvarige skader, hvis du sover i en seng, der er for blød. Hvis din madras er for blød, og ingen af de ovennævnte tips og tricks virker, er det nødvendigt at investere i en ny madras. Det er vigtigt, du finder en madras, der passer bedre til dine behov og din krop, så du får den optimale komfort og støtte. Hvis du er i tvivl om, hvilken madras du skal vælge, kan du benytte dig af vores madrasguide, som giver dig et grundigt overblik over de forskellige madrastyper.

Er det ikke kun madrassen, du har behov for at udskifte, men derimod hele sengen? Tag da et kig på vores sengeguide, hvor vi guider dig til det rette valg af den rette seng til dig og dine behov. Vi ved, at det kan være besværligt at vælge seng og madras, og derfor har vi sammenstrikket disse guides til dig, så du kan finde den perfekte seng til dine behov.

Har du behov for yderligere hjælp til at vælge den rette seng, madras eller sengeramme til netop din krop? Tag gerne kontakt til os. Vi giver dig en kyndig og grundig vejledning, så vi sammen kan finde den helt perfekte seng til dig.

Enestående køling

Vores perforerede skum og ventilerende PUReCORE systemer™ sikrer effektiv køling gennem hele søvnen.

Enestående støtte

PUReCORE Foamsystems™ og PUReCORE Springsystems™ fra Nordic Foam Group holder din rygsøjle lige hele natten – slip for smerter og ømhed.

Enestående søvn

Du opnår en mere uforstyrret søvn – vågner veludhvilet, med masser af energi og klar til at præstere dit bedste.