• 100 nætters prøve
  • Gratis levering
  • Specialmål og skræddersyede løsninger

100 nætters prøve

Når du køber en seng hos Bedz, har du altid 100 dage til at vurdere, om sengen er den rigtige for dig. Hvis ikke, kan du altid bytte den.

Gratis levering

Vi tilbyder gratis og hurtig levering på alle ordrer i hele Danmark. Vi tager tilmed din gamle seng med retur, hvis du ønsker det.

Specialmål og skræddersyede løsninger

Hvis du skal have specialmål på hynder eller andre skræddersyede løsninger er du mere end velkommen til at kontakte os.

Er du i tvivl om, hvilken madras du skal vælge? Læs med her.

Når vi sover, restituerer kroppen og klargøres til en ny dag. Derfor er valg af madras en af de vigtigste beslutninger, du kan træffe for at sikre en god nattesøvn. En god madras giver kroppen den optimale støtte, kan holde smerter og stivhed på afstand samt forbedre din søvnkvalitet.

Der er mange forskellige typer af madrasser på markedet, og det kan være svært at vælge den rigtige. Derfor er det vigtigt at overveje dine personlige behov og præferencer, herunder støtte, komfort, materiale og størrelse, når du vælger en madras. Alt dette hjælper vi dig med, så du kan finde rette madras!

Forskellige typer af madrasser

En madras er ikke bare en madras – der findes et utal af typer, med forskellige egenskaber, som kan imødekomme forskellige behov og præferencer. Her lister vi de forskellige typer op, som du kan vælge imellem.

  • Boxmadras:Denne type madras er opbygget af et fjedersystem – såsom PUReCORE her hos BEDZ – som kommer i en fast ramme, hvorpå benene skrues direkte. Boxmadrassen polstres med en skummadras, og ovenpå lægger man typisk en topmadras for ekstra komfort.
  • Springmadras:

Denne type madras er også opbygget af et fjedersystem – såsom PUReCORE her hos BEDZ – og polstres med en skummadras. Fjedrene giver en omfattende og personlig støtte, da de alle arbejder individuelt i forskellige komfortzoner. Ovenpå springmadrassen lægger man typisk en topmadras for optimal komfort.

  • Skummadras:

Skummadrasser opbygges typisk af en kerne af enten koldskum eller latex. Denne type madras vil føles fast og stabil i løbet af natten, mens skummet former sig efter kroppen og sikrer optimal støtte og komfort.

  • Topmadras:

Topmadrassens fornemmeste opgave er at bidrage med et ekstra lag af komfort. Den yder ikke den største støtte – det er madrassen under, der sørger for at aflaste – topmadrassen sikrer derimod en blød og lækker soveoplevelse.

4 steps til at vælge den perfekte madras

Der er flere ting, du kan overveje, når du skal vælge madras. Vi har samlet en guide til dit valg af madras med overvejelser, du kan gøre dig, inden du gør et køb.

Vælg den rigtige hårdhed/fasthed

Først og fremmest skal madrassen give din krop optimal støtte. For at opnå optimal afslapning af muskulaturen, er det vigtigt, at hoved, nakke, skuldre, rygsøjle og hofte ligger i en neutral position. Madrassens fasthed er afgørende for netop dette – fastheden bevæger sig typisk på en skala mellem medium, medium-fast og ekstra fast.

Fastheden skal gerne afspejle din vægt og generelle præferencer for sovepositioner. Du kan gå efter denne grundregel:

  • Mindre end 75 kg. vælg en madras med medium fasthed
  • 75-95 kg. vælg en madras der er medium-fast
  • Mere end 95 kg. vælg en madras, der er ekstra fast

Hårdheden bestemmes af skum-/latexkernen eller fjedrene, som udgør madrassens midte, kombineret med topmadrassen.

En madras efter dine sovevaner

Det er essentielt at vælge en madras, der passer til dine sovevaner. Her er det vigtigt at forholde sig til, om du oftest ligger på maven, siden eller på ryggen. Ligger du på siden, kan du overveje en madras, der afhjælper trykket for dine hofter og skuldre. Ligger du på maven, kan du overveje en mere fast madras for at undgå, at din rygsøjle får et unaturligt svaj.

Hos BEDZ bruger vi blandt andet PUReCORE Foamsystems og PUReCORE Springsystems med op til 7 komfortzoner som sikrer, at din krop støttes de rette steder.

Hvilken komfort har du brug for?

Komfortzoner er designet til at støtte din krop, mens du sover, ved at opdele madrassen i forskellige zoner med forskellige støttebehov. Alt efter, om du vælger en skummadras eller en springmadras, vil komforten føles forskellig.

En skummadras med koldskum vil føles fast og stabil, men tilpasser sig efter din krop, og aflaster der hvor den har mest brug for det. En springmadras med pocketfjedre, der er inddelt i komfortzoner, giver også støtte og lindring de rigtige steder, mens den samtidig fjedrer mere end en skummadras. Hver fjeder bevæger sig uafhængigt og leverer støtte, der konturer til kroppens individuelle kurver og bevægelser

En topmadras til at øge komforten

Topmadrassens funktion er at give ekstra støtte til kroppens trykpunkter, såsom hoved, nakke, skuldre, rygsølje og hofter. Madrassen hjælper dig med at opretholde en neutral og naturlig position for kroppen, hvilket kan være med til at reducere smerter, give din krop rette støtte og dermed de bedste forudsætninger for at slappe af. Topmadrassen kommer typisk med en kerne af enten skum eller latex.

Hvilken madras skal jeg vælge til elevationsseng?

Er du den heldige ejer af en elevationsseng, eller overvejer du at investere, så skal der også en god madras til. En fleksibel og elastisk madras anbefales til elevationsseng. En springmadras eller latexmadras vil være et godt valg, da de begge tilpasser sig hældningen i sengen og sikrer, at madrassen ikke “falder sammen”, når sengen er hævet i hoved- eller fodende. Det er vigtigt at vælge en madras, der kan opretholde sin støtte og komfort, selv når sengen er i en eleveret position.

BEDZ | Se vores udvalg af madrasser & få svar på dine spørgsmål

Her hos BEDZ finder du et stort udvalg af madrasser, så du kan finde den, der passer til din krop, dine sovevaner og præferencer i soveværelset. Gældende for alle vores madrasser er, at de er produceret i Danmark og med omtanke for miljøet.

Find vores udvalg af madrasser her. Har du spørgsmål til vores sortiment eller brug for vejledning i dit valg af madras, kan du kontakte os her.

Vi skaber rammerne for din søvn, så du kan være den bedste udgave af dig selv.

Enestående køling

Vores perforerede skum og ventilerende PUReCORE systemer™ sikrer effektiv køling gennem hele søvnen.

Enestående støtte

PUReCORE Foamsystems™ og PUReCORE Springsystems™ fra Nordic Foam Group holder din rygsøjle lige hele natten – slip for smerter og ømhed.

Enestående søvn

Du opnår en mere uforstyrret søvn – vågner veludhvilet, med masser af energi og klar til at præstere dit bedste.