• 100 nætters prøve
 • Gratis levering
 • Specialmål og skræddersyede løsninger

100 nætters prøve

Når du køber en seng hos Bedz, har du altid 100 dage til at vurdere, om sengen er den rigtige for dig. Hvis ikke, kan du altid bytte den.

Gratis levering

Vi tilbyder gratis og hurtig levering på alle ordrer i hele Danmark. Vi tager tilmed din gamle seng med retur, hvis du ønsker det.

Specialmål og skræddersyede løsninger

Hvis du skal have specialmål på hynder eller andre skræddersyede løsninger er du mere end velkommen til at kontakte os.

Er du i tvivl om, hvordan du griber dynevasken an, så er du langtfra den eneste. Men ikke desto mindre, så er det vigtigt, at du vasker den både for at vedligeholde dynens kvalitet og holdbarhed. Dynen optager kroppens fugt i løbet af natten, men når du vasker den fjerner du både bakterier og husstøvmider, hvilket er med til at holde et rent og friskt sovemiljø.

I dette blogindlæg guider vi dig trin-for-trin gennem processen fra forberedelse til tørring, så du kan sove trygt om natten.

En grundig gennemgang | fra vask til tørring

Det er vigtigt at huske på, at en dyne kun skal vaskes, når det er nødvendigt. Overvaskning kan beskadige fyldet og reducere dens levetid. Hvis din dyne kun trænger til en opfriskning, kan du også prøve at lufte den udendørs i nogle timer.

Det er vigtigt at afsætte god tid til at vaske og tørre din dyne, da processen kan tage op til 6-8 timer.

Vask af dyne:

 1. Læs vaskeanvisningen på din dyne, da der kan være specifikke forhold, der skal tages højde for, især når det gælder visse typer af dundyner.
 2. Fjern eventuelle pletter eller skidt fra din dyne ved at tørre dem af med en fugtig klud.
 3. Vask én dyne ad gangen.
 4. Til dyner med naturfyld bør du anvende enzymfrit vaskemiddel, da almindelige vaskemidler indeholder enzymer, som kan beskadige fjer og dun. Dette fjerner deres naturlige fedtlag, som er med til at isolere og varme. Til uldvask vil et egnet vaskemiddel typisk være passende. Almindelige vaskemidler kan bruges til dyner med fiberfyld.
 5. Vask din dyne på 60 grader.

Tørring af dyne:

 1. Lad ikke din dyne lufttørre, men tørretumble den for at sikre, at dynen tørrer ordentligt.
 2. Er din dyne fyldt med fjer eller dun, kan du tilføje et par tennisbolde (2-3) til vasken for at undgå, at fyldet klumper sammen.
 3. Dynen må ikke tørretumbles på mere end 60 grader.
 4. Tag gerne dynen ud hvert 15-20. minut for at ryste den.
 5. Hvis din dyne ikke er helt tør, kan du risikere, at den udvikler skimmelsvamp eller en ubehagelig lugt – så hav godt med tålmodighed.
 6. Når dynen er helt tør, anbefaler vi, hvis muligt, at lufte den udenfor – eller at tumble den på kold luft i tørretumbleren.

FAQ

Hvor tit skal man vaske sin dyne?

Det anbefales generelt at vaske din dyne hver tredje til sjette måned, afhængigt af hvor meget du sveder om natten, og om du bruger et dynebetræk eller ej. Hvis du har allergi eller astma, kan det være nødvendigt at vaske din dyne oftere for at fjerne støvmider og allergener.

Hvor tit skal man udskifte sin dyne?

Det anbefales at udskifte sin dyne efter 5-10 år, da dyner mister sin form og støtte med tiden og kan samle støv og allergener, der kan påvirke dit helbred. Hvis du har allergi eller astma, skal du muligvis udskifte din dyne oftere.

Enestående køling

Vores perforerede skum og ventilerende PUReCORE systemer™ sikrer effektiv køling gennem hele søvnen.

Enestående støtte

PUReCORE Foamsystems™ og PUReCORE Springsystems™ fra Nordic Foam Group holder din rygsøjle lige hele natten – slip for smerter og ømhed.

Enestående søvn

Du opnår en mere uforstyrret søvn – vågner veludhvilet, med masser af energi og klar til at præstere dit bedste.