• 100 nætters prøve
  • Gratis levering
  • Specialmål og skræddersyede løsninger

100 nætters prøve

Når du køber en seng hos Bedz, har du altid 100 dage til at vurdere, om sengen er den rigtige for dig. Hvis ikke, kan du altid bytte den.

Gratis levering

Vi tilbyder gratis og hurtig levering på alle ordrer i hele Danmark. Vi tager tilmed din gamle seng med retur, hvis du ønsker det.

Specialmål og skræddersyede løsninger

Hvis du skal have specialmål på hynder eller andre skræddersyede løsninger er du mere end velkommen til at kontakte os.

At vælge den rette babymadras til dit barns tremme- eller babyseng er en beslutning, der kan have en betydelig indvirkning på dit barns søvn og helbred. En god nats søvn er afgørende for en sund udvikling, og det er især også gældende for børn. Det er derfor vigtigt at investere tid og overvejelser i at vælge den rigtige madras. I dette indlæg vil vi udforske vigtige faktorer at overveje, når du skal vælge madrasser til dine små.

baby matress

Vælg en babymadras, hvor sikkerheden altid kommer først

Når det kommer til børn og spædbørn, er sikkerhed altid den øverste prioritet. Når du vælger en madras til din babys tremmeseng eller seng, skal du sikre dig, at den opfylder de gældende sikkerhedsstandarder. Det er selvfølgelig også vigtigt, at dit barn ligger godt, men i denne alder er sikkerheden yderst vigtig. Derfor får du her gode råd til, når du skal vælge en madras til dit barns tremmeseng:

  • Madrassen skal passe præcist til tremmesengen eller babysengen uden nogen mellemrum, hvor din baby kan blive fanget.
  • Madrassen skal være fast og flad for at mindske risikoen for kvælning eller pludselig spædbarnsdødssyndrom (SIDS).

Derudover er det også en god idé at undgå at anvende en brugt madras, da den kan have mistet sin fasthed og ikke opfylder de nødvendige sikkerhedskrav.

For spædbørn kan det være bedst at vælge en fast madras, da det reducerer risikoen for, at de synker ned i madrassen og har svært ved at trække vejret. På den anden side kan ældre babyer og småbørn have gavn af en lidt blødere madras, der giver mere komfort, mens de stadig er sikret tilstrækkelig støtte.

baby madras

Tre faktorer for en god madras til babysenge

Mens sikkerhed er afgørende, bør du også overveje komforten og støtten, som madrassen tilbyder. En god madras bør give tilstrækkelig støtte til din babys voksende krop og bidrage til at opretholde en sund rygsøjleudvikling. Vælg en madras, der er fast nok til at understøtte dit barns vægt, men stadig behagelig nok til at sikre en god nats søvn.

Det er også vigtigt at vide, hvilket materiale babymadrassen er lavet af, da det materiale, som madrassen er lavet af, spiller en vigtig rolle både ift. komfort og sikkerhed. Naturlige materialer såsom økologisk bomuld og naturligt latex er gode valg, da de er åndbare og allergivenlige. Disse materialer hjælper med at regulere temperaturen og reducere risikoen for overophedning, hvilket er særlig vigtigt for spædbørn, der kan have svært ved at regulere deres kropstemperatur. Undgå især madrasser, der indeholder skadelige kemikalier eller unødvendige syntetiske materialer, da disse kan udgøre en sundhedsrisiko for dit barn. Det er også en god idé at vælge en madras med et aftageligt og vaskbart betræk, så du nemt kan rengøre madrassen og holde den fri for bakterier og allergener.

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt, at du vælger en babymadras med den rigtige størrelse og pasform, når du køber en madras til din babys tremmeseng eller seng. Madrassen skal passe præcist til sengens dimensioner uden nogen mellemrum, så hverken baby, hænder, fødder eller legetøj kan komme i klemme. Hvis madrassen er for lille, kan den glide rundt og skabe farlige situationer for dit barn. Hvis den er for stor, kan den bukke eller bøje sig, hvilket også kan udgøre en risiko. Inden du køber en madras til dit barns tremmeseng eller babyseng, er det en god idé at dobbelttjekke målene på din tremmeseng eller babyseng for at sikre, at du vælger den rigtige størrelse. Det kan også være en god idé at vælge en seng og derfor madras med afrundede kanter, da det kan reducere risikoen for skader, hvis dit barn kommer til at slå sig på kanterne.

Vær ikke bange for at tilføje stil og personlighed

Dit barns seng skal være en behagelig og hyggelig søvnplads. Når der nu er styr på sikkerheden og komforten, kan du med fordel gøre tremmesengen endnu mere indbydende og afslappende for din baby. Derfor kan du med fordel, når du har valgt den rigtige madras til din babys tremmeseng, babymadras eller babyseng, vælge det rette sengetøj, lagen og dyne for at fuldende søvnoplevelsen.

Mange af de samme kriterier gælder nemlig også, når du skal vælge tilbehør til din babyseng. Vælg lagner, sengetøj, dyner og puder i god kvalitet og naturlige materialer, så risikoen for irritationer og allergener mindskes. Naturlige materialer som bomuld og bambus er fremragende valg, da de er åndbare og absorberer fugt, hvilket hjælper med at regulere din babys kropstemperatur og forhindre overophedning. Disse materialer er også allergivenlige og skånsomme mod sensitiv hud, hvilket er ideelt for spædbørn og småbørn. Vær også opmærksom på den gode pasform, så unødigt stof ikke udgør en risiko. 

Endelig kan valget af sengetøj og lagner også være en mulighed for at udtrykke din babys stil og personlighed. Der findes et bredt udvalg af farver, mønstre og designs at vælge imellem, så du kan skabe en hyggelig og indbydende atmosfære i din babys soveplads. Fra søde dyreprint til beroligende pastelfarver, er der noget for enhver smag og stil.

Køb den bedste madras til dit barns tremmeseng

Med viden om, hvilke faktorer der er vigtige, når du skal vælge den helt rigtige babymadras, er du nu klar til at gøre det helt rigtige køb. Med omhu og opmærksomhed på disse faktorer kan du hjælpe med at skabe det perfekte sovemiljø for dit barn, hvor søvn, sikkerhed og komfort går hånd i hånd. Med de bedste forudsætninger for at finde den helt rigtige madras, er vi sikre på, at du med lethed kan tage det helt rigtige valg, når det kommer til køb af madras til baby- og tremmesenge.

Enestående køling

Vores perforerede skum og ventilerende PUReCORE systemer™ sikrer effektiv køling gennem hele søvnen.

Enestående støtte

PUReCORE Foamsystems™ og PUReCORE Springsystems™ fra Nordic Foam Group holder din rygsøjle lige hele natten – slip for smerter og ømhed.

Enestående søvn

Du opnår en mere uforstyrret søvn – vågner veludhvilet, med masser af energi og klar til at præstere dit bedste.