• 100 nætters prøve
 • Gratis levering
 • Specialmål og skræddersyede løsninger

100 nætters prøve

Når du køber en seng hos Bedz, har du altid 100 dage til at vurdere, om sengen er den rigtige for dig. Hvis ikke, kan du altid bytte den.

Gratis levering

Vi tilbyder gratis og hurtig levering på alle ordrer i hele Danmark. Vi tager tilmed din gamle seng med retur, hvis du ønsker det.

Specialmål og skræddersyede løsninger

Hvis du skal have specialmål på hynder eller andre skræddersyede løsninger er du mere end velkommen til at kontakte os.

En god nats søvn er essentiel for vores helbred og velvære, og en af de vigtigste faktorer for en god søvnoplevelse er en ren og behagelig madras. Desværre er madrasser ofte overset, når det kommer til rengøring og vedligeholdelse. Derfor vil vi i dette indlæg udforske, hvordan man bedst kan rense, rengøre og vedligeholde sin madras for at sikre en sund og hygiejnisk soveoverflade.

Rengøring af madras og madraspleje er vigtig af flere årsager. For det første kan en snavset madras være en grobund for bakterier, støvmider og allergener, der kan forværre astma og allergiske reaktioner. Derudover kan en forsømt madras også absorbere kropsolier, sved og døde hudceller, hvilket kan føre til ubehagelige lugte og pletter. Endelig kan en dårlig vedligeholdt madras miste sin støtte og komfort over tid, hvilket kan resultere i dårlig søvnkvalitet.

Hvordan renser man en madras?

Det kan virke besværligt og uoverskueligt at skulle rengøre en madras. I modsætning til tøj, sengetøj og håndklæder, kan man ikke blot smide madrassen i vaskemaskinen. Det behøver dog langt fra at være besværligt at rense og vaske sin madras. 

Inden du begynder at rengøre din madras, er det vigtigt, at du fjerner alt sengetøj og betræk, så madrassen er fuldstændig bar. Herefter kan du følge nedenstående trin for en effektiv rengøring af din madras:

 1. Støvsugning: Brug en møbelbørste eller et specielt møbelmundstykke til at støvsuge hele overfladen af madrassen grundigt. Dette vil fjerne støv, hår og andre overfladiske partikler, der kan have samlet sig på madrassen.
 2. Fjern pletter: Hvis din madras har pletter, kan du forsigtigt behandle dem med en blanding af eddike eller citronsyre og vand. Brug en ren klud til at påføre blandingen på pletten og lad det derefter sidde i 10-15 minutter. Tør af med koldt vand. Undgå at gennemvæde madrassen, da dette kan fremme skimmelvækst. Lad madrassen tørre og gentag eventuelt behandlingen et par gange, hvis nødvendigt. Husk altid at bruge handsker, så din hud ikke kommer i forlænget kontakt med syre. For en nemmere løsning kan du med fordel investere i en dedikeret madrasrens. 
 3. Bekæmp lugt: Vi sveder alle, når vi sover, dog sveder nogle mere end andre. Oplever du en ubehagelig lugt, kan det være en god idé at lade din madras ’lufte ud’. Lad madrassen stå i god udluftning i et par timer. Hvis din madras stadig har en ubehagelig lugt, kan du drysse bagepulver jævnt over hele overfladen og lade det sidde i mindst 15-20 minutter. Bagepulveret vil absorbere lugtene, og du kan derefter støvsuge det væk.
 4. Ventilation: Efter at have renset din madras er det en god idé at lade den stå i et godt ventileret rum i nogle timer, så eventuel resterende fugt kan fordampe, og madrassen kan tørre helt, inden du igen putter lagen og sengetøj på.

Dybderengøring af madrassen

Er uheldet ude, finder du det umuligt at fjerne en genstridig plet eller lugt, eller trænger din madras til en god dybderens efter et par år i brug? Så kan det være en god idé at finde de lidt tungere skyts frem eller tilkalde professionelle. Vores madrasser kan nemlig holde i mange år, så længe vi passer godt på dem. Præcis som der kan være brug for en god omgang hovedrengøring i hjemmet, på trods af daglig eller ugentlig rengøring, kan din madras have brug for samme omgang hovedrengøring fra tid til anden. Heldigvis kan du gøre din madras så god som ny efter blot et par trin:

 • Brug en madrasrenser: En madrasrenser eller møbelrenser er et specialiseret værktøj, der er designet til at fjerne støvmider, allergener og andre mikroskopiske partikler fra din madras. Følg instruktionerne på produktet for korrekt anvendelse.

 • Dyb rengøring: Hvis din madras har brug for en dybere rengøring, kan du overveje at kontakte en professionel rengøringstjeneste. Damprensning kan effektivt dræbe bakterier og støvmider uden at beskadige madrassen. Her kan man som oftest både få renset sin madras og topmadras. De fleste tilbyder også anden møbelrens såsom sofarens, så du let kan slå to fluer med et smæk.
 • Undgå kemiske rengøringsmidler: Når du rengør din madras, er det bedst at undgå kraftige kemiske rengøringsmidler, da de kan efterlade rester og irritere din hud og åndedrætsorganer. Vælg i stedet milde, naturlige rengøringsmidler, såsom eddike eller bagepulver, eller en professionel rengøringstjeneste, der ikke bruger hård kemi.

Nem vedligeholdelse af en ren madras

Uanset hvor lang tid du bruger på at rengøre din madras, bliver den som alle andre ting beskidt igen. Vi bruger i gennemsnit 7-8 timer i vores seng, og for at holde din madras i god stand og forlænge dens levetid er denne rengøring vigtig. Du kan dog gøre meget for at forlænge levetiden af din rengøring og din madras. Her er nogle tips til at holde din madras i topform: 

 • Brug en madrasbeskytter: En madrasbeskytter eller rullemadras fungerer som en barriere mod sved, pletter og støvmider og kan forlænge levetiden på din madras betydeligt. Vælg en vandtæt og åndbar madrasbeskytter for optimal beskyttelse.
 • Vend din madras regelmæssigt: For at forhindre slitage og ujævn affjedring, skal du vende og dreje din madras ca. hver tredje måned. Dette vil sikre, at den slides jævnt og forbliver behagelig i længere tid.
 • Hold det rent: Støvsugning din madras regelmæssigt og rengøring af pletter, så snart de opstår, kan forhindre opbygning af snavs og bakterier og holde din madras frisk og hygiejnisk.

At tage sig af sin madras er afgørende for en god nats søvn og generel sundhed. Ved at følge disse enkle trin til rensning, rengøring og vedligeholdelse kan du sikre, at din madras forbliver ren, behagelig og støttende i mange år fremover. Prioriter din madraspleje, og nyd fordelene ved en sund og hygiejnisk soveoverflade.

Står din gamle madras ikke til at redde, eller har du måske fået nye behov? Så kan du med fordel tage et kig på vores store udbud af madrasser. Måske har du lyst til noget nyt, har fået et større budget eller har en skade, du skal tage hensyn til? Er du i tvivl om, hvilken madras der er den bedste for dig? Så læs vores madrasguide!

Enestående køling

Vores perforerede skum og ventilerende PUReCORE systemer™ sikrer effektiv køling gennem hele søvnen.

Enestående støtte

PUReCORE Foamsystems™ og PUReCORE Springsystems™ fra Nordic Foam Group holder din rygsøjle lige hele natten – slip for smerter og ømhed.

Enestående søvn

Du opnår en mere uforstyrret søvn – vågner veludhvilet, med masser af energi og klar til at præstere dit bedste.