• 100 nætters prøve
  • Gratis levering
  • Specialmål og skræddersyede løsninger

100 nætters prøve

Når du køber en seng hos Bedz, har du altid 100 dage til at vurdere, om sengen er den rigtige for dig. Hvis ikke, kan du altid bytte den.

Gratis levering

Vi tilbyder gratis og hurtig levering på alle ordrer i hele Danmark. Vi tager tilmed din gamle seng med retur, hvis du ønsker det.

Specialmål og skræddersyede løsninger

Hvis du skal have specialmål på hynder eller andre skræddersyede løsninger er du mere end velkommen til at kontakte os.

Har du haft din seng i mange år? Overvejer du at skifte til en ny seng, men er du i tvivl om, om din nuværende seng har udlevet sit fulde potentiale? Så er du langt fra den eneste. Det er nemlig de færreste, der er klar over, hvor længe en seng holder – så bare rolig, det er helt normalt. Du kan læse med her, hvis du ønsker at lære mere om, hvornår du skal udskifte din seng med en ny. Vi gennemgår, hvor længe en seng holder, hvor længe en topmadras holder, og hvilke tegn du skal holde øje med. Læs videre og bliv klogere, så du kan opnå en optimal nattesøvn og en forbedret livskvalitet.

Hvorfor skal jeg egentligt skifte min seng?

At skifte seng regelmæssigt er vigtigt af flere grunde, og det kan forbedre mange aspekter af din søvnkvalitet og dit generelle velvære. Først og fremmest giver en ny seng en optimal støtte og komfort, som hjælper dig med at opnå en dyb og god nattesøvn, hvor du ikke vågner til smerter eller ubehag – og derved opnår du en forbedret søvnkvalitet. En ny og god madras støtter nemlig din rygsøjle ordentligt, og den hjælper med at forhindre og forebygge smerter i din ryg, nakke og i dine led.

Hvis forbedret komfort og søvnkvalitet ikke er overbevisende nok, så kan det måske hjælpe at høre dette: over tid ophober vores madrasser støv, skimmel, skæl, døde hudceller og allergener. Det er noget, der er med til at forårsage allergiske reaktioner og astma. Ved at optimere hygiejnen, som du gør ved at skifte din seng, reducerer du risikoen for disse allergiske reaktioner. Du skaber nemlig et sundere sovemiljø for dig selv eller din familie.

Så hvor ofte skal du skifte din seng? Læs videre og lær mere om, hvor længe en seng og en topmadras kan holde sig.

Hvor længe holder en seng?

Hvordan regner man så ud, hvor længe ens seng kan holde? Generelt anbefales det, at man udskifter madrassen hvert 7.-10. år for at sikre optimal søvnkomfort og støtte til ryg, nakke og led. Intervallet kan dog variere afhængigt af sengens type, og hvor ofte den bruges.

Har du en kontinentalseng eller en elevationsseng? Motoren og de andre mekaniske dele i elevationssengen har en estimeret levetid på 10-15 år, og dermed kan de holde i mange år. De er designet til at være holdbare, men de kræver vedligeholdelse og evt. udskiftning af enkelte dele over tid. Kontinentalsengens boxmadras har en levetid på 10-15 år, da madrassen typisk er meget holdbar. Springmadrassen og topmadrassen har derimod en kortere levetid.

Har din seng en springmadras, også kendt som fjedermadras eller innerspring, estimeres det, at den har en levetid på 7-10 år. Fjedrene i springmadrasser kan nemlig miste deres form og støtte hurtigere end andre madrasser.

Har du en madras, der er lavet af memoryskum, estimeres den til at kunne holde i 8-10 år. Memoryskum, eller memory foam, er nemlig designet til at have en lang holdbarhed samtidig med, at det er kendt for at forme sig efter netop din krop. Er din madras derimod en latexmadras, estimeres det, at den kan holde i 10-12 år. Latex er et meget holdbart materiale, og det har tendens til at bevare sin form i længere tid end andre materialer.

Har du en hybridmadras, som er en kombination af fjedre og skum eller latex, er den estimeret til at kunne holde i 6-8 år. Levetiden afhænger af kvaliteten af de materialer, der er anvendt til madrassen. Dog kombinerer denne type madras fordelene fra fjedre og skum eller latex. Skulle du have en vandseng, er det estimeret, at den kan holde omkring 8-10 år – hvis den vedligeholdes regelmæssigt og bliver passet godt på!

seng

Hvor længe holder en topmadras?

Levetiden for topmadrasser adskiller sig fra levetiden af en seng. Topmadrassers levetid varierer alt efter materialekvalitet, brug og pleje – altså hvad den er lavet af, hvor hyppigt den soves på, og hvor god du er til at passe på den. Gennemsnitligt holder en topmadras i 3-5 år, men det kommer an på, hvilken type topmadras du har.

Er din topmadras lavet i memoryskum, eller memory foam, har den en levetid på ca. 3-5 år. Har du derimod en topmadras i latex, kan den holde lidt længere – i ca. 4-7 år. Det er fordi, latex, som førnævnt, er et meget slidstærkt og holdbart materiale.

Er din topmadras lavet af polyester eller syntetisk skum, har den med stor sandsynlighed en kortere levetid på 2-3 år. Det skyldes, at disse materialer har tendens til at nedbrydes hurtigere, og derfor mister de deres evne til at støtte din krop over tid. Har du en topmadras i dun, kan den holde i ca. 3-4 år. Dun mister nemlig fylde over tid, som påvirker støtten og komforten.

Hvis du ønsker en topmadras, der holder i lang tid, bør du gå efter en topmadras, der er lavet i latex eller memoryskum, da de har den længste levetid.

Hvad skal jeg være opmærksom på ifm. sengeskift?

Der er flere tegn, som du kan lægge mærke til, der kan indikere, at det er på tide at skifte din gamle seng ud med en ny. Vågner du fx med smerter i din ryg, din nakke eller dine led? Så kan det være et tegn på, at din madras ikke længere giver dig tilstrækkelig og korrekt støtte. Har din madras synlige fordybninger eller ujævnheder, når du ikke ligger i den, eller siger din seng knirkelyde eller andre lyde, når du bevæger dig? Så kan det være tegn på slid – enten slid af madras eller slid af fjedrene eller sengerammen.

Ovenstående er tydelige tegn på, at din seng skal skiftes, men der er også andre tegn, som kan være sværere at bemærke. Det kan fx være, at du oplever at have en forringet søvnkvalitet, hvor du sover dårligt og ikke føler dig udhvilet efter en nattesøvn. Mange vil måske skyde skylden på bekymringer, indtagelse af koffein eller tunge måltider sent på aftenen eller lige inden sengetid som årsagen til en forværret søvn, men det kan også være et resultat af en gammel og slidt seng.

Kan du genkende noget af ovenstående? Så er det nok ved at være på tide, at du skifter seng.

Skal jeg skifte min seng eller ej?

Det er en god idé at tænke over, hvornår du har købt din seng – og undersøg, hvilke materialer madrassen og topmadrassen er lavet af. Du bør også overveje, om du har bemærket nogle af tegnene på, at det er på tide at skifte din seng – sover du skidt om natten, eller vågner du med ubehag og ømhed i kroppen? Så er det en god indikator på, at du bør overveje at skifte din seng, madras eller topmadras ud med en ny!

Har du derimod en sengeramme, der knirker og knager, når du bevæger dig, kan det være en god idé at skifte hele sengen ud og ikke kun madrassen – du skulle nødigt ende på gulvet, fordi din sengeramme falder fra hinanden!

Er du stadig i tvivl? Vi hjælper dig gerne med at vurdere, om det er tid til at købe en ny seng, om du kan nøjes med at udskifte din madras eller topmadras, eller om din seng har et par gode år i sig endnu. Er du i tvivl om, hvilken madras der er den rette for dig? Gør brug af vores madrasguide og find lige nøjagtigt den madras, der passer til din krop og dine behov.

Enestående køling

Vores perforerede skum og ventilerende PUReCORE systemer™ sikrer effektiv køling gennem hele søvnen.

Enestående støtte

PUReCORE Foamsystems™ og PUReCORE Springsystems™ fra Nordic Foam Group holder din rygsøjle lige hele natten – slip for smerter og ømhed.

Enestående søvn

Du opnår en mere uforstyrret søvn – vågner veludhvilet, med masser af energi og klar til at præstere dit bedste.