• 100 nætters prøve
  • Gratis levering
  • Specialmål og skræddersyede løsninger

100 nætters prøve

Når du køber en seng hos Bedz, har du altid 100 dage til at vurdere, om sengen er den rigtige for dig. Hvis ikke, kan du altid bytte den.

Gratis levering

Vi tilbyder gratis og hurtig levering på alle ordrer i hele Danmark. Vi tager tilmed din gamle seng med retur, hvis du ønsker det.

Specialmål og skræddersyede løsninger

Hvis du skal have specialmål på hynder eller andre skræddersyede løsninger er du mere end velkommen til at kontakte os.

Når det kommer til at vaske sengetøj, er der mange faktorer at tage i betragtning, især hvis du ønsker at opretholde en høj hygiejnestandard og forlænge levetiden af dit sengetøj. Et af de mest almindelige spørgsmål er: “Hvor mange grader skal sengetøj vaskes på?” og “Hvad skal sengetøj vaskes på?”.

Hvorfor er det vigtigt at vaske sengetøj korrekt?

Dit sengetøj er i daglig kontakt med din hud i op til otte timer hver nat. Det betyder, at sved, olier, døde hudceller og støvmider ophober sig i stoffet over tid. Forkert vask af sengetøj kan ikke kun påvirke dets holdbarhed, men også påvirke din søvnkvalitet og helbred. Bakterier og allergener kan samle sig i sengetøjet, og uden den rigtige vaskemetode kan disse skadelige elementer forblive til stede.

Ved at vaske dit sengetøj korrekt sikrer du, at det holder længere, forbliver frisk og fri for skadelige mikroorganismer. Samtidig med at du sikrer, at du vasker dit sengetøj korrekt, så er det også vigtigt, at du husker at skifte dit sengetøj regelmæssigt. Hvis du har brug for at læse mere om “hvor ofte du skal skifte sengetøj“, så har vi skrevet et helt blogindlæg om dette.

hvor mange grader skal sengetøj vaskes på

Hvor mange grader skal sengetøj vaskes på?

At vælge den rette temperatur til vask af sengetøj er afgørende for både renhed og holdbarhed. Den ideelle temperatur afhænger af flere faktorer, såsom materialet i sengetøjet og dit individuelle behov. Generelt anbefales følgende temperaturer:

1. Vask ved 60 grader – Standard anbefaling

De fleste eksperter anbefaler at vaske sengetøj ved 60 grader. Denne temperatur er høj nok til at dræbe støvmider, bakterier og andre mikroorganismer, der kan samle sig i stoffet. Vask ved 60 grader sikrer også, at sved og kropsolier fjernes effektivt.

Fordele ved 60 grader:

  • Dræber støvmider og bakterier.
  • Fjerner effektivt sved og kropsolier.
  • Velegnet til de fleste materialer som bomuld og linned.

2. Vask ved 40 grader – Skånsom vask

  1. Hvis dit sengetøj er lavet af sarte materialer som silke eller bambus, kan det være nødvendigt at vælge en lavere temperatur. Vask ved 40 grader er skånsom og beskytter materialet mod skader. Selvom denne temperatur er mindre effektiv til at dræbe bakterier og støvmider, er det stadig tilstrækkeligt til lettere rengøring.Fordele ved 40 grader:
    • Skånsomt for sarte materialer som silke og bambus.
    • Mindre risiko for krympning og slid.
    • Bedre for miljøet, da lavere temperaturer bruger mindre energi.

3. Vask ved 30 grader – For miljøbevidste

Vask ved 30 grader er en endnu skånsommere løsning og bruges ofte til at bevare farver og kvaliteten af delikate tekstiler. Dog skal du være opmærksom på, at denne temperatur ikke er effektiv til at fjerne bakterier, støvmider og allergener, hvilket kan være problematisk for allergikere eller personer med sensitiv hud.

Fordele ved 30 grader:

  • Miljøvenlig med mindre energiforbrug.
  • Beskytter farver og fibre i følsomme materialer.
  • Ideel til sengetøj, der ikke er stærkt tilsmudset.

 

Hvad skal sengetøj vaskes på?

Ud over temperaturen er det også vigtigt at vælge det rette vaskeprogram og vaskeindstilling for at sikre, at dit sengetøj bliver rent og samtidig holder længst muligt. Her er en guide til de mest passende vaskeprogrammer:

1. Vælg et bomuldsprogram

De fleste vaskeprogrammer har en specifik indstilling til bomuldstekstiler. Denne indstilling er ideel til vask af sengetøj lavet af bomuld, som er det mest almindelige materiale til sengetøj. Bomuldsprogrammet kører ofte med en længere vaskecyklus og en højere centrifugeringshastighed, hvilket hjælper med at fjerne snavs og bakterier effektivt.

2. Brug et skåneprogram til sarte tekstiler

Hvis du vasker sengetøj af silke, satin eller andre delikate materialer, bør du vælge et skåneprogram. Dette program bruger en lavere centrifugeringshastighed og kortere vasketid, hvilket beskytter materialerne mod skader og slitage. Det er også en god idé at vaske sarte tekstiler i en vaskepose for at undgå at de bliver viklet sammen eller strakt.

3. Brug en ekstra skylning for at fjerne vaskemiddelrester

Vaskemiddel kan efterlade rester i sengetøjet, hvilket kan irritere huden, især hos personer med følsom hud eller allergier. For at sikre, at alt vaskemiddel bliver skyllet ud, kan du vælge et vaskeprogram med en ekstra skylning. Dette er især vigtigt, hvis du bruger vaskemiddel med stærke kemikalier eller duftstoffer.

Hvilket vaskemiddel skal du bruge til sengetøj?

Valget af vaskemiddel er også en vigtig del af processen, når du vasker sengetøj. Det er vigtigt at bruge det rette vaskemiddel for at sikre, at sengetøjet bliver rent og samtidig holder sig blødt og behageligt.

1. Flydende vaskemiddel vs. pulver

Flydende vaskemiddel opløses nemt i vand, hvilket gør det ideelt til vask ved lavere temperaturer, hvor pulverformige vaskemidler nogle gange kan efterlade rester. Pulvervaskemiddel er dog mere effektivt til at fjerne stædige pletter, især ved højere temperaturer. Hvis dit sengetøj er meget beskidt, kan pulvervaskemiddel være et bedre valg.

2. Allergivenlige vaskemidler

Hvis du har sensitiv hud eller allergi, bør du vælge et vaskemiddel, der er allergivenligt og uden parfume og farvestoffer. Disse vaskemidler er specielt formuleret til at minimere risikoen for irritation og er ofte et godt valg, når du vasker sengetøj.

3. Brug af skyllemiddel

Skyllemiddel kan tilføje en dejlig blødhed til sengetøjet, men det kan også efterlade en belægning på fibrene, der reducerer stoffets åndbarhed. Hvis du vil have dit sengetøj så åndbart som muligt, kan du overveje at undlade skyllemiddel eller bruge et skånsomt produkt, der ikke tilstopper fibrene.

Tips til at forlænge levetiden af dit sengetøj

Korrekt vask og vedligeholdelse af dit sengetøj kan forlænge dets levetid betydeligt. Her er nogle ekstra tips til at sikre, at dit sengetøj holder sig pænt i lang tid:

1. Undgå overfyldning af vaskemaskinen

Hvis du fylder vaskemaskinen for meget, vil sengetøjet ikke blive renset ordentligt. Sørg for at give tøjet nok plads til at bevæge sig frit under vasken, så vaskemidlet kan trænge ind i alle fibre.

2. Lufttør dit sengetøj, hvis muligt

Selvom det kan være fristende at smide dit sengetøj i tørretumbleren for at spare tid, kan varme fra tørretumbleren slide på fibrene over tid. Hvis vejret tillader det, er lufttørring en skånsom måde at forlænge levetiden af dit sengetøj på, samtidig med at det får en frisk duft.

3. Vend sengetøjet på vrangen ved vask

For at beskytte farver og mønstre på dit sengetøj er det en god idé at vaske det på vrangen. Dette vil mindske risikoen for slid og falmning, især ved sengetøj i mørkere farver eller med prints.

Enestående køling

Vores perforerede skum og ventilerende PUReCORE systemer™ sikrer effektiv køling gennem hele søvnen.

Enestående støtte

PUReCORE Foamsystems™ og PUReCORE Springsystems™ fra Nordic Foam Group holder din rygsøjle lige hele natten – slip for smerter og ømhed.

Enestående søvn

Du opnår en mere uforstyrret søvn – vågner veludhvilet, med masser af energi og klar til at præstere dit bedste.