• 100 nætters prøve
  • Gratis levering
  • Specialmål og skræddersyede løsninger

100 nætters prøve

Når du køber en seng hos Bedz, har du altid 100 dage til at vurdere, om sengen er den rigtige for dig. Hvis ikke, kan du altid bytte den.

Gratis levering

Vi tilbyder gratis og hurtig levering på alle ordrer i hele Danmark. Vi tager tilmed din gamle seng med retur, hvis du ønsker det.

Specialmål og skræddersyede løsninger

Hvis du skal have specialmål på hynder eller andre skræddersyede løsninger er du mere end velkommen til at kontakte os.

Hvor ofte man skal skifte sengetøj er et spørgsmål, som mange stiller sig selv. Det er nemt at overse, hvor vigtigt det er at holde sengetøjet rent, men hyppig udskiftning af sengetøj spiller en stor rolle i både dit helbred og din søvnkvalitet. I denne artikel dykker vi ned i spørgsmålet “Hvor ofte skal man skifte sengetøj?” og giver dig en komplet guide til, hvorfor det er så vigtigt, og hvad du bør tage i betragtning.

Hvorfor er det vigtigt at skifte sengetøj regelmæssigt?

Dit sengetøj er i direkte kontakt med din krop hver nat, hvilket betyder, at det hurtigt kan blive beskidt. Støv, sved, hudceller og olier fra huden ophobes i sengetøjet over tid, hvilket kan føre til dårlig hygiejne, ubehagelig lugt og endda påvirke dit helbred.

Nogle af de vigtigste grunde til, at du skal skifte sengetøj ofte, inkluderer:

  • Hygiejne: Bakterier og svamp kan vokse i fugtige miljøer, især hvis du sveder meget om natten.
  • Støvmider: Disse små skabninger trives i sengetøj, især hvor der er døde hudceller. De kan udløse allergiske reaktioner og forværre astma.
  • Søvnkvalitet: Rent sengetøj giver en bedre søvnoplevelse og kan hjælpe dig med at sove bedre.

Hvor ofte skal man skifte sengetøj?

Generelt anbefales det at skifte sengetøj mindst én gang om ugen. Dog kan forskellige faktorer påvirke, hvor ofte det er nødvendigt at skifte.

1. Sveder du meget om natten?

Hvis du er tilbøjelig til at svede meget om natten, bør du overveje at skifte sengetøj oftere end den almindelige anbefaling. Sved kan gøre sengetøjet fugtigt og skabe det perfekte miljø for bakterier og svamp. Hvis du har en tendens til nattesved, kan det være nødvendigt at skifte sengetøj 2-3 gange om ugen.

2. Sover du med kæledyr?

Hvis dine kæledyr sover i sengen med dig, øges behovet for at skifte sengetøj. Kæledyr kan bringe snavs, støv og skæl ind i sengen, hvilket kan gøre sengetøjet beskidt hurtigere. I dette tilfælde er det en god idé at vaske dit sengetøj mindst én gang om ugen, og måske endda hyppigere, afhængigt af hvor meget tid dit kæledyr tilbringer i sengen.

3. Har du allergier?

For folk med allergi, især støvmideallergi, er det vigtigt at skifte sengetøj regelmæssigt. Allergener som støvmider og skæl fra kæledyr kan opbygge sig i sengetøjet og forværre allergisymptomer. Det kan være nødvendigt at skifte sengetøj hver 3-4 dag, især i allergisæsoner, hvor symptomerne kan være mere intense.

4. Sygdom og forkølelse

Hvis du eller nogen i husstanden er syg, er det vigtigt at skifte sengetøj oftere. Bakterier og vira kan overleve på sengetøjet, og hyppig udskiftning kan hjælpe med at minimere spredning af sygdommen. I sådanne situationer bør sengetøjet skiftes mindst hver anden dag, indtil sygdommen er forbi.

skifte sengetøj

Sengetøjets materiale påvirker, hvor ofte du skal skifte det

Det materiale, dit sengetøj er lavet af, kan også påvirke, hvor ofte du skal skifte det. Nogle materialer holder sig friske længere, mens andre kræver hyppigere udskiftning.

1. Bomuldssengetøj

Bomuld er det mest almindelige materiale til sengetøj, da det er blødt, åndbart og let at vaske. Det absorberer dog også fugt, hvilket betyder, at det hurtigt kan blive beskidt, hvis du sveder meget. Hvis du bruger bomuldssengetøj, bør du skifte det mindst en gang om ugen, og oftere hvis du sveder meget.

2. Silkesengetøj

Silkesengetøj er luksuriøst og blødt, men det kræver omhyggelig pleje. Silke har naturlige temperaturregulerende egenskaber, som kan hjælpe med at holde det frisk længere. Det anbefales dog stadig at skifte silketøj en gang om ugen for at sikre optimal hygiejne.

Enestående køling

Vores perforerede skum og ventilerende PUReCORE systemer™ sikrer effektiv køling gennem hele søvnen.

Enestående støtte

PUReCORE Foamsystems™ og PUReCORE Springsystems™ fra Nordic Foam Group holder din rygsøjle lige hele natten – slip for smerter og ømhed.

Enestående søvn

Du opnår en mere uforstyrret søvn – vågner veludhvilet, med masser af energi og klar til at præstere dit bedste.